Vanliga frågor | IT Complete

Hur kan vi hjälpa dig?

Här kan du ta del av svar på frågor som vanligtvis ställs om våra tjänster, om din fråga inte besvaras nedan finns vår fantastiska support tillgänglig alla dagar, året runt, för att svara på dina frågor. 

Vanliga Frågor

Kan jag ringa er support även om jag inte är kund hos er?

Självklart.

Oavsett om det är din skrivare som krånglar eller om ni behöver mer omfattande support så finns vi här för dig, ring oss så hjälper vi dig.

Hur fungerar egentligen molntjänster?

En av de största fördelarna med att använda sig av molntjänster, exempelvis IT Complete Cloud, är att datan du lagrar säkerhetskopieras automatiskt hela tiden med varje förändring som du gör. Molnet behöver fortfarande en fysisk plats (server) att lagra datan på. Dessa platser kan variera över hela världen beroende på vilken molntjänstleverantör du har. 

När du sparar en fil i molnet lagrar du den alltså online, och du kan komma åt din data från vilken enhet som helst oavsett vart i världen du befinner dig.

Är det säkert att använda sig av molntjänster?

Vad som gör molntjänster till en sådan trygg lagringslösning är att din data lagras på flera spridda servrar och säkerhetskopieras kontinuerligt, detta medför att om en server oväntat skulle krascha finns din data fortfarande tryggt lagrad på en annan server. Datan som lagras i molnet är dessutom krypterad, vilket gör det betydligt svårare för obehöriga att få tillgång till er data. 

Utöver detta övervakar ITC att din data är i tryggt förvar dygnet runt och arbetar hela tiden förebyggande mot potentiella hot för att säkerställa att din data alltid har det bästa möjliga skyddet.Vad är en brandvägg?

En brandvägg är nätverkets första försvarslinje och därför behövs det en stabil, säker och beprövad brandvägg från en leverantör som vet vad dom gör.

För IT-Complete Managed Firewall använder vi Clavister som leverantör av brandväggar, Clavister är en svensk leverantör och en av branschens bästa brandväggstillverkare. Det spelar ingen roll om ni behöver en brandvägg för ert kontor i Stockholm eller någon annanstans vi konfigurerar och övervakar brandväggen på distans.

 

Med IT-Complete Managed Firewall får du en skräddarsydd brandväggslösning efter ditt företags behov, vi står för installation, konfigurering och underhåll för att ni ska kunna kommunicera säkert och snabbt på internet. Om ni har flera kontor eller medarbetare som behöver ansluta på distans konfigurerar vi brandväggarna med VPN tunnlar så att ni säkert kan komma åt data och resurser internt på nätverket.

Vad är fördelarna med en extern server?

Vår externa IT-avdelning tar hand om all er IT, hjälper er och era medarbetare med installation och andra problem som kan tänka sig uppstå. De ser till att ta dialogen med externa leverantörer, och säkerställer IT-säkerheten.

Inte kund, men behöver hjälp nu? Inga problem.

Har du inte ett abonnemang hos oss och din IT krånglar?
Ring oss på 08-520 011 00 så ser vi till att du får den hjälp du behöver.